Visstoof met bonen

Receptvideo

- 03:04 min.

Ben je op zoek naar een lekker slank recept met vis? Ga dan eens aan de slag met dit visstoofrecept.

Visstoof met bonen maken:
Snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd 1 gewone en 1 rode ui in dunne ringen. Snijd 1 venkelknol in dunne plakken. Laat 400 gram zwarte bonen en 400 gram groene kidneybonen uitlekken. Snijd 20 gram platte peterselie fijn.

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 seconden in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen in koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd 150 gram Catalaanse worstjes in stukjes van 2 centimeter.

Verhit 4 eetlepels olie in een hapjespan en bak de worst in 4 minuten gaar. Neem daarna uit de pan. Fruit de knoflook met de uien 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg 1 zakje saffraan en de venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomaten en alle bonen toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Doe de worst terug in de pan en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi 300 gram kabeljauwhaasjes met peper en zout en leg de vis in de pan. Laat met de deksel op de pan in 8 minuten gaar worden. Bestrooi met de peterselie.

Zo maak je visstoof met bonen. Eet smakelijk!