Bloemkoolsalade met spekjes en paprika

Receptvideo

- 02:22 min.

De paprikasterren laten zien dat je van een relatief simpel bijgerecht een feestje op tafel kunt maken.

Bloemkool grillen
Snijd een halve rode ui in dunne halve ringen. Meng met 210 gram kapperappeltjes en 4 eetlepels van het kappertjessap en laat 20 minuten marineren. Snijd ondertussen een kleine bloemkool in plakken van anderhalve centimeter dik. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 minuten goudbruin. Keer regelmatig.

Paprikasterren
Bak 100 gram gerookte spekreepjes zonder olie of boter in 6 minuten op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen 10 gram dille fijn. Klop de dille, 1 eetlepel mierikswortel en 5 eetlepels yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 295 gram gegrilde rode paprika uitlekken. Steek sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes.

Bloemkoolsalade
Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 eetlepel vocht op en voeg toe aan de dressing. Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover. Zo maak je bloemkoolsalade met spekjes en paprika.