Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten

Receptvideo

- 03:11 min.

Deze lekkere bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk als je gasten krijgt en niet de hele tijd in de keuken wilt staan. Bijzonder, snel en uiteraard lekker.

Fruiten en bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd een halve bloemkool in kleine roosjes. Snipper twee uien en fruit ze in twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel salie toe en bak vervolgens vier minuten de bloemkool mee.

Met een eitje
Klop ondertussen in een ruime kom een mengsel van eieren, een beetje melk en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet daarna een quichevorm in (doorsnede van 28 centimeter). Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm en snijd gegrilde paprika’s in dunne repen. Leg de paprika op de bloemkool en schenk vervolgens het eimengsel erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Hazelnoten on top
Verwarm, terwijl de frittata in de oven staat, een koekenpan zonder olie of boter. Rooster hierin de 50 gram hazelnoten in 2 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Zo maak je een bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten.