Hartige banketstaaf

Leuk & snel

- 00:29 min.

Heel gaaf, deze banketstaaf. Hij is namelijk hartig! Dus ben je niet zo dol op de zoete banketstaaf met amandelspijs, dan heb je met deze banketletter zeker prijs! De vulling bestaat uit gehakt, paprika, knoflook, kruiden en olijven en we verzekeren je dat je er niet van af kunt blijven! Daarmee komen we ook aan het eind van dit Sintgedicht. Rest alleen nog de vraag: ben je al voor het recept gezwicht?

INGREDIËNTEN
2 el bloem
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 teen knoflook
20 groene olijven
1 gegrilde rode paprika (uit pot)
300 g rundergehakt
2 eieren
1 el gedroogde oregano
¼ tl cayennepeper

Banketstaaf maken: het deeg
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met de bloem. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Rasp ondertussen de knoflook op een fijne rasp. Snijd de olijven en paprika fijn. Stapel de plakjes deeg op het werkblad en rol de stapel uit tot een rechthoekige lap van 15 bij 50 cm.

Banketstaaf maken: de vulling
Meng het gehakt met 1 ei, de knoflook, olijven, paprika, oregano, cayennepeper en wat zout. Vorm met natgemaakte handen een rol van 5 bij 45 cm van het gehakt.

Banketletter maken
Leg de deeglap op het werkblad en de gehaktrol in het midden van de lap. Vouw de randen naar binnen en druk goed aan (gebruik eventueel wat water om het beter te laten plakken). Draai de rol om zodat de naad aan de onderkant zit. Vorm de rol tot een S of een andere letter. Leg de letter op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Banketstaaf bakken
Splits het tweede ei (eiwit wordt niet gebruikt). Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de banketstaaf in het midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Veeg in de tussentijd met wat keukenpapier vrijgekomen vet weg. Laat de hartige banketletter iets afkoelen en snijd in stukken. Ook lekker op kamertemperatuur.