Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

Leuk & snel

- 00:29 min.

De kerstbrunch kan niet zonder dit recept! Scheur stukje voor stukje deze eetbare kerstboom uit elkaar. De opgerolde croissantjes zijn gevuld met bieslook, ricotta, kaas en spinazie. Perfect als ontbijt én lunch, oftewel brunch. Tip? Maak de kerstboom de avond van tevoren. Je hoeft ‘m dan alleen nog in de oven te zetten. En als-ie eruit komt? Wacht dan niet lang met eten. Vers uit de oven: dat is het lekkerst! 

INGREDIENTEN
½ bakje bieslook (à 25 g)
250 g ricotta
150 geraspte kaas extra belegen (zakje)
350 g croissantdeeg XXL
30 g babyspinazie

KEUKENSPULLEN
bakpapier

Maak dit kerstbrunch-recept!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bieslook fijn. Meng samen met de geraspte kaas door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper. Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het ricottamengsel, beleg met de spinazie en rol het deeg in de breedte op. Snijd de rol in 23 gelijke plakken (van ca. 2½ cm).

Kerstboom maken
Verdeel de rollen op de platte kant in vorm van een kerstboom over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de stam van 2 rollen. Verdeel dan 6 rolletjes als onderste kant van de takken en werk zo in een driehoek omhoog tot je 1 rolletje als piek overhoudt. Houd ca. 1 cm ruimte vrij tussen de rolletjes. Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. 

TIP
Je kunt de kerstboom een dag bewaren. Verwarm de rolletjes ca. 10 min. op 180 °C. Dek af met wat aluminiumfolie als het dreigt te verbranden.