bewaar
Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie
Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie
bewaar

Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

23 porties

12½ g

verse bieslook

250 g

ricotta

150 g

geraspte belegen kaas 50+

350 g

rol croissantdeeg extra large

30 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Maak van je croissantdeeg een heuse kerstboom. Lekker om te delen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de bieslook fijn. Meng samen met de geraspte kaas door de ricotta. Breng op smaak met versgemalen peper.

3

Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het ricottamengsel, beleg met de spinazie en rol het deeg in de breedte op. Snijd de rol in 23 gelijke plakken (van ca. 2½ cm).

4

Verdeel de rollen op de platte kant in vorm van een kerstboom over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de stam van 2 rollen. Verdeel dan 6 rolletjes als onderste kant van de takken en werk zo in een driehoek omhoog tot je 1 rolletje als piek overhoudt. Houd ca. 1 cm ruimte vrij tussen de rolletjes.

5

Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.

Kerstbrunch-kerstboom met kaas en spinazie

Instructievideo - 00:29 min.