Pasta met bloemkool, gesmoorde ui en spekjes

Receptvideo

- 00:37 min.

Deze pasta met spekjes, gesmoorde ui en bloemkool staat binnen 20 minuten op tafel! Ideaal voor een doordeweekse avond of als je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel wat lekkers wilt eten. Want wie zegt er dan geen JA tegen pasta? De combinatie van spekjes, gesmoorde ui, gebakken bloemkool en oude kaas maken het helemaal af. We garanderen: je avond kan niet meer stuk.

INGREDIËNTEN
500 g kleine uien (net)
2 el milde olijfolie (fles 1 liter) 
200 g gerookte spekjes (zak 300 g, Meester & Zn.) 
300 g penne (zak 500 g) 
600 g bloemkool
100 g geraspte oude kaas
1 bakje tuinkers

Uien smoren en spekjes bakken
Snijd de uien in parten van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en zout. Zet de deksel op de pan en laat nog ca. 15 min. smoren. Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken. Laat het bakvet zitten. 

Pasta koken en bloemkool bakken
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ca. 2 cm. Bak ze in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in ca. 10 min. beetgaar.

Pasta met spekjes, gesmoorde ui en bloemkool serveren
Schep de gebakken spekjes, bloemkool en penne door de gesmoorde uien. Schep vlak voor het serveren de kaas erdoor en bestrooi met de tuinkers.

VEGA TIP
Oude kaas is niet vegetarisch. Vervang ’m door 100 g geraspte kaas voor pasta (zakje 150 g), die wel vega is. Vervang het spek door vegetarische spekjes (schaal 160 g).

LET OP!
Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.