Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola

Leuk & snel

- 00:25 min.

Pasta is altijd al lekker, maar ravioli heeft onze harten gestolen. Een buideltje geluk! Want naast pasta bestaat elke hap uit heerlijke vulling. In dit recept gebruiken we vijf kazen ravioli, errrg lekker! Voor de ravioli-saus pureer je rucola met zuivelspread. De ham bak je krokant en ook de rodekool bak je. En als je dat allemaal samenvoegt heb je in 20 minuten een gelukzalig bord pasta voor je neus. Die nét weer even wat anders is dan de standaard pasta.

INGREDIËNTEN
3 el olijfolie
80 g Schwarzwalder schinken
150 g rucola (zak 150 g)
200 g zuivelspread light naturel
50 ml water
450 g rodekool (AH Biologisch)
500 g koelverse ravioli 5 formaggi (schaal 250 g)

Rauwe ham bakken
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de Schwarzwalder schinken in 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier.

Ravioli-saus maken
Doe ondertussen 100 g rucola met de zuivelspread en 50 ml water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

Rodekool bakken
Snijd de rodekool in dunne reepjes. Bak de rodekool al omscheppend met peper en zout 7 min. op hoog vuur in het achtergehouden bakvet. 

Ravioli koken
Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Ravioli met rucola en rauwe ham serveren
Meng 50 g rucola door de rodekool en verdeel over borden. Verdeel de pasta en rucolasaus erover en breek de rauwe ham in stukken erboven. 

VEGA TIP Vervang de ravioli door ravioli verde burrata e pomodoro (koelvers, 250 g) en de rauwe ham door een zachtgekookt ei.