Quesadilla's

Receptvideo

- 01:14 min.

Quesadilla's, dat letterlijk iets als 'kaasdingetjes' betekent, is een van de meest bekende soorten streetfood van Mexico. Mais-tortilla’s worden daar gevuld met kaas, opgevouwen en vervolgens gegrild of goudbruin gebakken. In de meest klassieke versie worden de mais-tortilla's gevuld met uitsluitend Mexicaanse kaas, die heel mooi smelt. Voor dit quesadilla’s-recept gebruiken we geraspte mozzarella, die hetzelfde smelt-talent heeft als Mexicaanse kaas. Lekker met wat groene salsa als pittige finish. 

INGREDIËNTEN
1 ui 
2 tenen knoflook 
2 el zonnebloemolie |
400 g kastanjechampignons 
1 bakje koriander (15 g) 
1 el chipotlepeper in adobosaus (potje 230 g, La Morena) 
10 gele maistortilla’s (pak, La Morena) 
150 g geraspte mozzarella (zakje) 
1 groene jalapeñopeper 
½ potje groene Mexicaanse salsa (à 230 g, La Morena)

Keukenspullen
2 koekenpannen

Quesadilla-vulling maken
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes en de koriander fijn. Voeg de champignons en chipotle in adobosaus toe aan de ui en knoflook en bak alles in 10 min. Op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om en zorg dat het vocht verdampt. Roer ¾ van de koriander erdoor. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Veeg de pan schoon en laat op het vuur staan. 

Quesadilla’s bakken
Verhit beide koekenpannen op matig vuur. Leg in elke pan een tortilla en verwarm 20 sec. Keer en beleg de helft van elke tortilla met 1 el mozzarella, 1 el champignons en nog 1 el mozzarella en vouw de tortilla’s dubbel. Keer en bak de quesadilla’s 4 min. tot de kaas is gesmolten en de tortilla’s goudbruin zijn. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo nog 8 quesadilla’s met de rest van de tortilla’s, kaas en champignons. Halveer de quesadilla’s.

Quesadilla’s serveren
Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Verdeel de quesadilla’s over borden of een schaal, bestrooi met de jalapeño en de rest van de koriander. Serveer met de salsa.