Quesadilla's met salsa
Quesadilla's met salsa

Quesadilla's met salsa

Je waant je in Mexico met deze heerlijk pittige quesadilla's.

30 min. bereiden
redelijk pittig
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

trostomaten

1

rode ui

1

limoen

5 g

verse koriander

115 g

La Morena jalapeñopeper in pot

2 el

milde olijfolie

440 g

La Morena black beans refried in blik

50 ml

kraanwater

1 el

La Morena diced chipotle pepper

175 g

vega fijngehakt

150 g

maiskorrels in blik

8

La Morena maistortillawraps

125 g

geraspte Goudse oude kaas 48+

Je waant je in Mexico met deze heerlijk pittige quesadilla's.

Aan de slag

1

Snijd de trostomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en voeg toe. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de tomaat en ui. Snijd de koriander grof en meng samen met de jalapeño en de olie erdoor. Breng op smaak met zout.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de zwarte-bonenspread (inclusief vocht) 5 min. op laag vuur. Roer het water door de spread en zet het vuur uit. Meng de chipotle pepper, het vega fijngehakt en de mais erdoor.

3

Verdeel de bonenpuree over de helft van de tortilla’s en verdeel hierover de geraspte kaas. Bedek met de rest van de tortilla’s. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak 1 quesadilla in 4 min. goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege. Bak op deze manier ook de rest van de quesadilla’s. Je kunt ook 2 koekenpannen tegelijkertijd gebruiken. Snijd de quesadilla’s in acht gelijke stukken en leg op een schaal. Serveer met de tomatensalsa.

tip

kookstaptipGebruik een bord als je de quesadilla wilt omdraaien. Leg het bord omgekeerd op de koekenpan, draai de koekenpan om en schuif de quesadilla weer in de pan.