Bladerdeeghapjes met feta en spinazie

Receptvideo

- 01:51 min.

Borrel + bladerdeeghapjes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We maken deze bladerdeeghapjes in de vorm van een krans en vullen’m met o.a. spinazie en feta. Een lekker vegetarisch borrelhapje dus! 

INGREDIËNTEN
½  middelgrote ui
1 teen knoflook
3 el (olijf)olie
1 tl garam masala (specerijenmelange)
300 g spinazie
50 g zuivelspread naturel (bakje 200 g)
45 g amandelstiften (bakje 90 g)
270 g vers bladerdeeg (rol)
1 el paneermeel
75 g feta
1 middelgroot ei

Keukenspullen
bakpapier
bakkwast

Bladerdeeghapjes vulling maken
Verwarm de oven voor op 200 °C.Snipper de halve ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en garam masala toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 3 min. slinken. Laat de spinazie afkoelen en uitlekken in een vergiet. Duw er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de amandelstiften erdoor.

Bladerdeeghapjes-krans
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een cirkel van ø24 cm uit. Druk in het midden hiervan met een kom van ø 15 cm nog een cirkel, maar druk het deeg niet uit. Snijd de binnenste cirkel vanuit het midden in 8 gelijke punten.Verdeel het paneermeel over de buitenste cirkel, maar houd een ½ cm aan de buitenste rand vrij. Verdeel het spinaziemengsel over het paneermeel. Verkruimel de feta erover. Vouw de buitenste rand van de bladerdeegcirkel iets omhoog. Vouw de 8 puntjes van de binnenste bladerdeegcirkel naar buiten over het spinaziemengsel en druk vast op de buitenste rand.

Bladerdeeghapjes afbakken
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Bestrijk met de bakkwast de boven- en zijkant van het deeg met het ei. Bak de feta-spinaziecirkel in het midden van de oven in ca. 17 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen, snijd in 12 hapjes en serveer op een grote plank. 

Tip: Je kunt de bladerdeeghapjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor serveren 5 min. in de oven op 200 °C.