Gamba's met aioli

Receptvideo

- 00:32 min.

Garnalen met aioli maken jouw zomerse BBQ compleet.De rokerige smaak van de BBQ en de subtiele, zoete smaak van de garnalen zijn het perfecte duo bij een etentje.Wist je dat garnalen met kop er aan vaak gamba worden genoemd en zonder kop scampi? Hoe je ze ook noemt, deze favoriet op een spies maak je zelf in een handomdraai!

INGREDIËNTEN
450 g reuzengarnalen (zak, diepvries)
2 eieren
2 tenen knoflook
250 ml zonnebloemolie
2 citroenen
3 el olijfolie

Keukenspullen 
4 satéprikkers (geweekt in water)
barbecue

Garnalen voorbereiden
Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.

Aioli maken
Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend 50 ml zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 1 helft uit. Breng de aioli op smaak met 2 el citroensap, versgemalen peper en zout.

Garnalen op de BBQ
Meng de garnalen met 2⁄3 van de olijfolie en rijg aan de spiesen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de rest van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Knijp de citroenen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.

TIP
Schift de aioli? Begin met een nieuwe eidooier en giet de geschifte aioli er langzaam al kloppend bij.