Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de olie en voeg 2 tenen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verhit een wok en roerbak de garnalen met marinade ca. 5 min. Neem van het vuur en besprenkel met limoensap naar smaak.
Meng voor de aioli de laatste teen knoflook door de mayonaise. Verdeel de garnalen over 6 bakjes of papieren zakjes. Geef de aioli er apart bij.
- algemeenU kunt de aioli een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenDeze garnalen zijn koud ook lekker.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Gerelateerde recepten
Limoengarnalen met aioli

voorgerecht
6 personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de olie en voeg 2 tenen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verhit een wok en roerbak de garnalen met marinade ca. 5 min. Neem van het vuur en besprenkel met limoensap naar smaak.
Meng voor de aioli de laatste teen knoflook door de mayonaise. Verdeel de garnalen over 6 bakjes of papieren zakjes. Geef de aioli er apart bij.
algemeen:U kunt de aioli een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Deze garnalen zijn koud ook lekker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 zak tijgergarnalen
2 limoenen
6 el olijfolie
3 tenen knoflook
6 el mayonaise