Paella met kip en gamba’s

Receptvideo

- 02:31 min.

Haal de Spaanse zon in huis met dit lekkere paellarecept. Viva España!

Tomaten raspen
Doe 2 kippenbouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook. Halveer 1 schaal tastytomtrostomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Het vel wordt niet gebruikt.

Rijst koken
Doe 1 buisje saffraan in een kommetje en voeg 2 eetlepels bouillon toe. Snipper 2 uien. Snijd 2 tenen knoflook fijn en snijd 125 gram chorizo in plakjes. Verhit 2 eetlepels arachideolie en bak de ui, knoflook, chorizo en een halve eetlepel gerookt paprikapoeder 2 minuten. Voeg 300 gram paellarijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en 400 gram kipdijfiletreepjes toe en bak 3 minuten. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 minuten of de rijst bijna gaar is.

Beken kleur
Snijd ondertussen de steelaanzet van 3 gekleurde puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ringen. Schep 225 gram ontdooide reuzengarnalen en 300 gram ontdooide tuinerwten door de rijst en laat de garnalen in 4 minuten gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer. Zo maak je paella met kip en gamba’s.