Skottelbraai paella

Receptvideo

- 00:47 min.

Steek die skottelbraai maar aan, want deze paella met kip en garnalen moet je proberen! En daarvoor hoef je niet eens naar een camping in Spanje. Maak een grote paellapan vol en nodig iedereen van het veld uit. Gezellig!

INGREDIËNTEN
50 mg saffraan 
200 ml droge witte wijn 
1 middelgrote ui 
1 rode paprika 
3 trostomaten 
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie 
4 el milde olijfolie 
400 g kipdijfiletreepjes
300 g paellarijst 
600 ml water
1 kippenbouillontablet 
185 g roerbakgarnalen naturel 
100 g verse rivierkreeftjes
300 g diepvries fijne tuinerwten

Keukenspullen
skottelbraai 
skottelbraai-paellapan met deksel (Ø 47 cm)

Saffraan weken en groenten snijden
Week de saffraandraadjes 10 min. in de witte wijn. Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook en peterselie fijn. 

Skottelbraai aanzetten en kip bakken
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Fruit de ui en paprika ca. 3 min. Voeg de knoflook, de helft van de peterselie, tomaten en kipreepjes toe en bak ca. 5 min. Roer regelmatig. 

Skottelbraai-paella maken
Voeg de paellarijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn met saffraan en het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep alles goed door. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Schep af en toe om. Schep de garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het gerecht nog 12 min. koken. Voeg de laatste 5 min. de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de paella over borden en bestrooi met de rest van de peterselie.