bewaar
Paella
Paella
bewaar

Paella

45 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

saffraan

1 liter

hete kippenbouillon

6

trostomaten

5 el

olijfolie

2

uien

1

chorizo

4 tenen

knoflook

300 g

risottorijst

Dit heb je nodig

  • paellapan of grote hapjespan

Aan de slag

1

Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen. Gooi het vel weg.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.

3

Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat toe en bak 3 min.

4

Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag. Controleer na 20 min. of de rijst gaar is. Laat indien nodig nog een paar min. koken. Afgieten is niet nodig.

Paella maken

Instructievideo - 05:47 min.