Pompoencheesecake met speculaas

Receptvideo

- 01:12 min.

Herfst = bakseizoen! Ga je taart bakken deze herfst, kies voor cheesecake! Superlekker met herfsthelden pompoen en speculaas. Romig, zoet en kruidig: de perfecte combinatie in een gebakken cheesecake. Deze taart doet het ook goed met Halloween, versier ‘m dan lekker griezelig.

INGREDIËNTEN
400 g pompoenstukjes
125 g roomboter
260 g bakkersspeculaas
1 el water
600 g zuivelspread naturel
75 g fijne kristalsuiker
3 middelgrote eieren

Keukenspullen
bakpapier
vuurvast ovenschaaltje
keukenmachine
springvorm (ø 18 cm)

Pompoen in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min. in het midden van de oven. Zet de oven op 160 °C. Plaats een vuurvast schaaltje met water erin op de bodem van de oven.

Speculaasbodem maken
Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de speculaas met 1 el water fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan.

Pompoencheesecake maken
Pureer de pompoen fijn met de keukenmachine. Meng de zuivelspread, suiker, pompoenpuree en een snuf zout met een handmixer door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in ca. 1 uur. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kiertje en zet daarna 4 uur in de koelkast.