Oesterzwam bites

Leuk & snel

- 00:49 min.

Oesterzwammen in huis en zin in een vega snack waar je elke borrelaar blij mee maakt? Ga voor deze oesterzwam bites met barbecuesaus. Dat is gegarandeerd succes. Laat die (vega) borrel maar beginnen! 

INGREDIËNTEN
200 g tarwebloem
2 el cajunkruiden (Verstegen)
1 tl zout
150 ml koud bruisend water
300 g oesterzwammen
1 citroen
1 el mayonaise
1 el Black Jack barbecuesaus (Remia)
1 liter zonnebloemolie

Keukenspullen
2 mengkommen
hoge braadpan met deksel (ca. 22 cm)
ovenrek
schuimspaan
keukenpapier

Beslag voor oesterzwam bites maken 
Meng de bloem met de cajunkruiden en zout en verdeel in gelijke delen over 2 mengkommen. Schenk al roerend met een garde het bruisende water in een van de mengkommen en mix tot een glad beslag. 

Oesterzwammen paneren
Haal de oesterzwammen 1 voor 1 door het beslag en wentel daarna door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat ze volledig gepaneerd zijn. Laat de oesterzwammen op een rek of ovenrooster rusten tot gebruik. 

Dipsaus maken
Halveer de citroen. Pers een halve vrucht uit en snijd de rest in 4 partjes. Meng de mayonaise met de barbecuesaus en 1 el citroensap.

Oesterzwam bites maken
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de braadpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een beetje bloem meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Frituur ¼ van de oesterzwammen ca. 3 min. tot goudgeel en knapperig. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal 3 keer. Serveer met de romige barbecuedip.

VEGAN TIP Vervang de mayonaise door vegan mayonaise.