Crispy sushi bites
Crispy sushi bites
bewaar
bewaar

Crispy sushi bites

Sushi-liefhebbers opgelet: deze crispy sushi bites met knapperige rijst, pittige zalm, bosui en sesamzaad wil je proberen. It's love at first bite!

40 min. bereiden
3 uur wachten
zeer pittig
2waarderingen

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de bodem van de ovenschaal met vershoudfolie en verdeel de rijst er gelijkmatig over. Dek af met een stuk vershoudfolie en druk stevig aan. Laat de sushirijst 3 uur afkoelen in de koelkast.

2

Boen ondertussen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Pers een halve vrucht (per 4 personen) uit. Snijd de bosuien in flinterdunne ringen. Meng de limoenrasp, het limoensap, de zalmblokjes, mayonaise, sriracha, sesamolie en ⅔ van de gesneden bosuien door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Haal de sushirijst uit de koelkast en snijd in 12 gelijke stukken (per 4 personen). Verhit ⅓ van de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak ⅓ van de rijstblokjes 6 min. tot lichtbruin en knapperig. Keer halverwege om. Schep uit de pan op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal deze stap nog 2 keer met de rest van de olie en rijstblokjes. Bestrooi de gebakken rijstblokjes eventueel met zout.

4

Doe de rijstblokjes op een grote schaal en verdeel het zalmmengsel erover. Bestrooi met de rest van de gesneden bosui en de sesamzaadjes.

variatietipLiever nog pittiger? Spuit dan na het garneren zigzaggend extra sriracha op de zalm
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crispy sushi bites

Sushi-liefhebbers opgelet: deze crispy sushi bites met knapperige rijst, pittige zalm, bosui en sesamzaad wil je proberen. It's love at first bite!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig