Meringuekrans met limoncelloroom en mandarijn

Receptvideo

- 02:10 min.

Een feestelijk kersttoetje op tafel zetten? Deze meringuekrans, gemaakt van mini-pavlova's, versier je met zelfgemaakte limoncelloroom, zoete mandarijnpartjes en madeleinekruimels. Afgemaakt met de mandarijn-limoncellosiroop is dit nagerecht een pronkstuk op de kersttafel.

Ingrediënten
250 ml slagroom 
8 g klopfix 
75 g fijne kristalsuiker 
½  tl vanille-extract 
400 g roomkaas (Philadelphia) 
100 ml limoncello 
150 g mandarijnpartjes op sap 
18 mini-pavlova (AH Excellent) 
1 madeleine citroen (Bonne Maman) 
2 takjes munt 
1 flesje gold glitter spray (AH Excellent) 

Dit heb je nodig
Spuitzak 

Limoncelloroom maken
Doe de slagroom met de klopfix, 40 g suiker en het vanille-extract in een kom en klop stijf. Klop de roomkaas los met 75 ml limoncello en spatel door het roommengsel. Doe in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast. 

Mandarijn-limoncellosiroop maken
Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Breng het sap met de rest van de limoncello en de rest van de suiker al roerend aan de kook en laat op hoog vuur in 3-5 min. inkoken tot siroop. 

Meringuekrans maken
Spuit ondertussen wat limoncelloroom in een krans van 20 cm op een platte schaal. Spuit de limoncelloroom op de mini-pavlova’s en zet ze vervolgens op hun kant naast elkaar in een cirkel in de room. Verdeel de partjes mandarijn ertussen en besprenkel met de mandarijn-limoncellosiroop. Verkruimel de madeleine erover en garneer met de munt en goudspray. 

TIP Je kunt in plaats van de madeleine ook andere cake of koekjes over de krans verkruimelen.