De AH Foundation gaat verder

Ons fruit uit Afrika smaakt niet alleen lekker, het eten ervan geeft je ook nog eens een goed gevoel! Onze telers dragen samen met de AH Foundation bij aan betere leefomstandigheden voor de lokale gemeenschap.

De AH Foundation is in 2007 door Albert Heijn opgericht samen met haar versleveranciers, en investeert vooral in lokale projecten op het gebied van wonen, scholing en gezondheid. De AH Foundation werkt nauw samen met ICCO en FairMatch Support.

Op reis naar de bron

Elk jaar gaat een aantal enthousiaste werknemers met het AH Foundation Exchange Program naar een land waar AH Foundation producten worden geproduceerd. Aldaar bezoeken ze projecten van de AH Foundation.

Onze druiventeler in Zuid-Afrika

In februari 2019 is een team van Albert Heijn met de AH Foundation Exchange Program naar het noorden van Zuid-Afrika gegaan. Daar zit druiventeler Karsten die onze heerlijke druiven teelt! Een indrukwekkende reis met nieuwe ontdekkingen over de AH Foundation.

Exchange Program in Marokko

Eind oktober 2017 zijn vier medewerkers van Albert Heijn met het AH Foundation Exchange Program naar Marokko gegaan om daar tomatenteler Azura en de projecten van de AH Foundation te bezoeken.

Unieke expeditie AHFRIKA tijdens 10 jarig jubileum AH Foundation

In 2017 is de AH Foundation voor het 10 jarige bestaan op Expeditie AHFRIKA gegaan. Al jaren haalt Albert Heijn groente, fruit en bloemen uit Afrika omdat deze producten niet altijd dichtbij verkrijgbaar zijn. Denk aan onze heerlijke druiven uit Zuid-Afrika, tropische fruitsalades uit Ghana en blauwe bessen uit Zuid-Afrika.