bewaar
Kip-pie met prei en Emmentaler
Kip-pie met prei en Emmentaler
bewaar

Kip-pie met prei en Emmentaler

Ideaal voor een etentje, deze hartige taart met een romige vulling van ei, kaas en slagroom

30 min. bereiden
40 min. oventijd
211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

deeg voor hartige taart

1 tl

kerriepoeder

2 tl

zeezout

400 g

kipdijfilet

2 el

traditionele olijfolie

600 g

prei

100 g

geraspte emmentaler

125 ml

verse slagroom

3

middelgrote eieren

2 el

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

Ideaal voor een etentje, deze hartige taart met een romige vulling van ei, kaas en slagroom

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Bekleed met 4 ontdooide plakjes deeg en druk de naden dicht. Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm. Bestrooi met het zout, de kerriepoeder en peper.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 4 min. goudbruin. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg toe aan de kip en bak op middelhoog vuur in 4 min. gaar. Laat in een kom 5 min. afkoelen. Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Meng door het kip-preimengsel. Schep de vulling in de springvorm en vouw de deegranden eroverheen.

3

Bestuif het werkblad met de bloem. Rol van de rest van het deeg een ronde, dunne lap met een doorsnede van 24 cm. Dek hiermee de vulling af en druk de randen voorzichtig aan. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten en snijd daarna aan.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.