bewaar
Minigroenten met dragondressing
Minigroenten met dragondressing
bewaar

Minigroenten met dragondressing

Mais, aspergebroccoli en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

verse platte peterselie

1

perssinaasappel

4 takjes

verse dragon

1 tl

Maille dijonmosterd

3 el

extra vierge olijfolie

400 g

minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

Mais, aspergebroccoli en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.

Aan de slag

1

Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn. Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.

2

Kook de mais, aspergebroccoli en haricots verts 3 min. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de peper door de dressing.

3

Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.

bereidingstipJe kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.