Minigroenten met dragondressing

Mais, bimi en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.

130 kcal

20 min. bereiden

3.1/5

(29)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 10 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 1 perssinaasappel

    perssinaasappel

  • 4 takjes verse dragon

    verse dragon

  • 1 theelepel dijonmosterd

    dijonmosterd

  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 400 gram minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

    minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

Aan de slag

  1. Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn. Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.

  2. Kook de mais, bimi en haricots verts 3 min. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de peper door de dressing.

  3. Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.

  • bereidingstipJe kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.

Wat vond je van dit recept?

Minigroenten met dragondressing

Mais, bimi en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig