Curry van minigroente met kip
Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.
640 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram basmatirijst
basmatirijst
300 gram kipfilet
kipfilet
2 uien
uien
2 eetlepel milde Indiase currypasta
milde Indiase currypasta
3 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
2 rode pepers
rode pepers
400 ml kokosmelk
kokosmelk
2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
15 gram verse koriander
verse koriander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.
Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de bimi toe en laat nog 2 min. koken. Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Snijd koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.
- serveertipLekker met een partje limoen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Curry van minigroente met kip
Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.
Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de bimi toe en laat nog 2 min. koken. Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Snijd koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.
serveertip:Lekker met een partje limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
300 g kipfilet
2 uien
2 el milde Indiase currypasta
3 el zonnebloemolie
2 rode pepers
400 ml kokosmelk
2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
15 g verse koriander




