Curry van minigroente met kip

Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

640 kcal

30 min. bereiden

zeer pittig

2.2/5

(53)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 300 gram kipfilet

    kipfilet

  • 2 uien

    uien

  • 2 eetlepel milde Indiase currypasta

    milde Indiase currypasta

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 2 rode pepers

    rode pepers

  • 400 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

    minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.

  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.

  3. Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de bimi toe en laat nog 2 min. koken. Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

  4. Snijd koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.

  • serveertipLekker met een partje limoen.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Curry van minigroente met kip

Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig