Mosselen met cider en room en minigroente

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

380 kcal

40 min. bereiden

licht pittig

3.2/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 kg verse mosselen

    verse mosselen

  • 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

    minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 20 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 80 ml kookroom

    kookroom

  • 80 ml appelcider

    appelcider

  • 40 gram verse selderij

    verse selderij

2013 nr. 12 - Kerst lukt!

Aan de slag

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.

  3. Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.

  4. Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

  • combinatietipLekker met boule beurre (brood).
  • variatietipIn plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Mosselen met cider en room en minigroente

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig