Mosselen met cider en room en minigroente
Mosselen met cider en room en minigroente

Mosselen met cider en room en minigroente

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

40 min. bereiden
redelijk pittig
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kg

verse mosselen

2 schalen

minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

80 ml

kookroom

80 ml

appelcider

40 g

verse selderij

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.

3

Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.

4

Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met boule beurre (brood).

variatietipIn plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.