Mosselen met cider en room en minigroente
Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.
380 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4 kg verse mosselen
verse mosselen
2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
2 sjalotten
sjalotten
2 tenen knoflook
knoflook
20 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
80 ml kookroom
kookroom
80 ml appelcider
appelcider
40 gram verse selderij
verse selderij
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 12 - Kerst lukt!
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.
Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.
Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.
- combinatietipLekker met boule beurre (brood).
- variatietipIn plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.
Mosselen met cider en room en minigroente
Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.
Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.
Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.
combinatietip:Lekker met boule beurre (brood).
variatietip:In plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 kg verse mosselen
2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
20 g ongezouten roomboter
80 ml kookroom
80 ml appelcider
40 g verse selderij




