Mosselen met cider en room en minigroente
Mosselen met cider en room en minigroente
bewaar
bewaar

Mosselen met cider en room en minigroente

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

40 min. bereiden
licht pittig
26waarderingen

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat staan in koud water staan. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de rest van de groenten in 3 stukken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1 min. mee. Voeg de groenten toe. Voeg de appelcider en kookroom toe en breng aan de kook.

3

Laat de mosselen uitlekken. Doe de mosselen in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig zodat de onderste mosselen boven komen.

4

Haal de pan van het vuur. Gooi dichte mosselen weg. Schep de open mosselen en groenten met de schuimspaan in een schaal. Schenk het kookvocht erover. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de mosselen ermee en serveer direct.

combinatietipLekker met boule beurre (brood).
variatietipIn plaats van appelcider kun je ook droge witte wijn gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen met cider en room en minigroente

Bereid ze eens heel anders, met appelcider en minigroente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig