Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht.

15 min. bereiden
15 min. wachten
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Conference handperen

¾ liter

droge witte wijn

100 g

gorgonzola piccante 48+

1 el

Spaanse tijmhoning

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht.

Aan de slag

1

Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.

2

Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over. Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren. Serveer direct. Bon appétit!

tip

bewaartipJe kunt de peren 1 dag van tevoren pocheren. Laat ze in de wijn liggen en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 3.

serveertipStrooi eventueel wat verse tijm over de peren.

combinatietipLekker met een glaasje witte port.

Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Instructievideo - 01:43 min.