Smoorballetjes met paksoi
Smoorballetjes met paksoi

Smoorballetjes met paksoi

Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

2 el

zonnebloemolie

360 g

Hollandse rundergehaktballetjes

1

paksoi

150 g

gesneden uien

170 g

atjar tjampoer

125 g

ketchup

50 ml

ketjap manis

Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.

2

Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan. Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.

tip

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.