bewaar
Pappardelle met bloemkool & taleggio
Pappardelle met bloemkool & taleggio
bewaar

Pappardelle met bloemkool & taleggio

De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.

15 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

500 g

bloemkool

½ tl

gemalen nootmuskaat

200 ml

crème fraîche

250 g

gerookte kipreepjes

½ bakje

verse bieslook

180 g

Taleggio kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.

2

Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.

3

Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.

algemeenTaleggio is een rodekorstkaas uit Lombardije en heeft een zachte, lichtzoete smaak.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pappardelle met bloemkool & taleggio

De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig