bewaar
Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel
bewaar

Roerbak van lamsoor, haricots verts en appel

Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

verse haricots verts

40 g

pijnboompitten

1

jazz-appel

1 teen

knoflook

1 el

citroensap

2 el

traditionele olijfolie

300 g

lamsoor

Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.

Aan de slag

1

Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.

2

Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.

3

Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoor toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.

serveertipDit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.

variatietipVervang de lamsoor door bladspinazie.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.