bewaar
Cupcakes met zwarte kersen
Cupcakes met zwarte kersen
bewaar

Cupcakes met zwarte kersen

Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

ongezouten roomboter

125 g

kristalsuiker

2

middelgrote eieren

50 g

smulkwark vanille

150 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

zwarte kersen confiture

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)

Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.

2

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.

3

Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.

bewaartipJe kunt de cupcakes van tevoren bakken. Bewaar ze maximaal 3 dagen in een gesloten trommel op een koele plek (buiten de koelkast).

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.