Ube cupcakes
Ube cupcakes

Ube cupcakes

Cupcakes met ube. Wat je niet allemaal met deze prachtige paarse knol kunt doen!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

750 g

ube aardappel

100 ml

volle melk

1 tl

vanille-extract

190 g

fijne kristalsuiker

150 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

175 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

bakpoeder

½ tl

baking soda

½ tl

zout

200 g

roomkaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • muffinvorm met 12 holtes

Cupcakes met ube. Wat je niet allemaal met deze prachtige paarse knol kunt doen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook of stoom ze in 15 min. gaar. Pureer in de keukenmachine.

2

Verwarm de melk. Meng samen met de vanille door ⅔ van de ubepuree. Meng 40 g suiker (per 12 cupcakes) door de rest van de ubepuree. Klop de boter met de rest van de suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Klop de eieren los en voeg geleidelijk al kloppend toe. Zeef het bakmeel met het bakpoeder, baking soda en zout en spatel door het botermengsel. Spatel de ubepuree met de melk en vanille erdoor.

3

Verdeel het beslag over de holtes in de muffinvorm en bak in 30 min. gaar in de oven. Laat op een rooster in minimaal 2 uur helemaal afkoelen. Spatel de roomkaas door de ubepuree met de suiker, zodat je een gemarmerd geheel krijgt. Verdeel over de afgekoelde cupcakes.