Groene asperges met roomsaus
Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.
380 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
800 gram krieltjes
krieltjes
700 gram verse groene asperges
verse groene asperges
1 zakje roomsaus
roomsaus
5 gram verse bieslook
verse bieslook
75 ml verse sladressing honing-mosterd
verse sladressing honing-mosterd
75 gram rucolaslamelange
rucolaslamelange
100 gram verse Hollandse garnalen
verse Hollandse garnalen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 04 - We love lente
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.
Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.
Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.
- variatietipVervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.
Groene asperges met roomsaus
Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.
Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.
Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.
variatietip:Vervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el traditionele olijfolie
800 g krieltjes
700 g verse groene asperges
1 zakje roomsaus
5 g verse bieslook
75 ml verse sladressing honing-mosterd
75 g rucolaslamelange
100 g verse Hollandse garnalen




