Groene asperges met roomsaus

Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

380 kcal

15 min. bereiden

2.4/5

(46)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 800 gram krieltjes

    krieltjes

  • 700 gram verse groene asperges

    verse groene asperges

  • 1 zakje roomsaus

    roomsaus

  • 5 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 75 ml verse sladressing honing-mosterd

    verse sladressing honing-mosterd

  • 75 gram rucolaslamelange

    rucolaslamelange

  • 100 gram verse Hollandse garnalen

    verse Hollandse garnalen

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.

  2. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.

  3. Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.

  • variatietipVervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.

Wat vond je van dit recept?

Groene asperges met roomsaus

Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig