Mezzelune met groene asperges
Supersnelle pasta met asperges. Groot voordeel: je hoeft deze groene variant niet te schillen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g verse groene asperges
- 200 g verse doperwten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g koelverse mezzelune ricotta spinazie (pasta)
- 100 g Pecorino Romano
- 1 citroen (schoongeboend)
- 40 g ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook met de doperwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 min. Voeg de groenten toe en bak op laag vuur 4 min.
- Bereid ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas.
- Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de groenten en meng de boter erdoor. Voeg de pasta toe en bestrooi met de kaas.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.055 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Mezzelune met groene asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mezzelune met groene asperges
- 700 g verse groene asperges
- 200 g verse doperwten
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook met de doperwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g koelverse mezzelune ricotta spinazie
- 100 g Pecorino Romano
Bereid ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas.
- 1 citroen
- 40 g ongezouten roomboter
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de groenten en meng de boter erdoor.
Voeg de pasta toe en bestrooi met de kaas.