Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie
Diner voor twee? Dat vraagt om pasta gevúld met truffel en met een saus van truffel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g koelverse mezzelune met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel
- 200 g verse spinazie
- 1 el truffel-paddenstoelentapenade
- 125 ml slagroom
- 25 g Pecorino Romano
Advertentie
Bereiden
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de spinazie toe aan de paddenstoelen en roerbak 2 min. Voeg de truffeltapenade en de slagroom toe. Laat even inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rasp de kaas. Meng de pasta voorzichtig met de paddenstoelensaus. Bestrooi met de kaas.
Tip:
Dit gerecht bevat vrij veel verzadigde vetten, maar is het zondigen waard!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 800 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 1 el traditionele olijfolie
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur.
- 250 g koelverse mezzelune met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g verse spinazie
- 1 el truffel-paddenstoelentapenade
- 125 ml slagroom
Voeg de spinazie toe aan de paddenstoelen en roerbak 2 min. Voeg de truffeltapenade en de slagroom toe. Laat even inkoken op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 25 g Pecorino Romano
Rasp de kaas. Meng de pasta voorzichtig met de paddenstoelensaus. Bestrooi met de kaas.