Rijstgerecht met basilicumroomsaus
Rijstgerecht met basilicumroomsaus

Rijstgerecht met basilicumroomsaus

Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.

20 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

sjalotten

2

courgettes

1

prei

2 el

traditionele olijfolie

1 zakje

basilicum-roomsaus

15 g

verse basilicum

150 g

gerookte zalmblokjes

Door de courgette en prei kort te bakken, blijven ze knapperig.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de courgettes in blokjes van 1 x 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 min. Bak de courgette en prei 5 min. mee.

2

Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Voeg de helft van het basilicum, de zalm en peper toe aan de saus.

3

Schep de rijst op de borden. Verdeel het courgette-preimengsel en daarna de zalm in roomsaus erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.

tip

variatietipLiever vlees dan vis? Vervang de zalmblokjes door 150 g serranoham in reepjes.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.