Aspergesalade met gegrilde romaine
Door de minikropjes sla en asperges te grillen, behouden ze hun bite. En dat gepocheerde eitje maakt het chic: perfect als je gasten hebt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ teen knoflook
- 2 kropjes babyromainesla
- 700 g verse groene asperges
- 2 el witte wijnazijn
- 4 middelgrote eieren
- 50 g Parmigiano Reggiano
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Meng ⅔ van de olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan. Snijd de sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de helft van de overgebleven olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. Keer regelmatig.
- Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek steeds 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 min. gaar worden (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
- Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.

Gegrilde romaine-aspergesalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 160 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Aspergesalade met gegrilde romaine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aspergesalade met gegrilde romaine

- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ teen knoflook
Meng de olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

- 2 kropjes babyromainesla
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de grillpan. Snijd de sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant.

- 700 g verse groene asperges
- 1 el traditionele olijfolie
Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. Keer regelmatig.

- 2 el witte wijnazijn
Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe.

- 1 middelgroot ei
Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 min. gaar worden (pocheren).

- 3 middelgrote eieren
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

- 50 g Parmigiano Reggiano
Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.