Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
De babyromainesla krijgt een lekkere grillsmaak. Omdat de sla zo stevig is, blijft hij knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 eieren
- 75 ml milde olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 petit beurre brood
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 4 kropjes babyromainesla
- 300 g kipfilethaasjes
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 6 el original caesardressing
Keukenspullen
- staafmixer
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.
- Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.
- Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.
- Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 975 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde caesarsalade met cherrytomaatjes & kip

- 4 eieren
Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.

- 75 ml milde olijfolie
- 1 teen knoflook
Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.

- 1 petit beurre brood
Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege

- 250 g cherrytomaten aan de tak
Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan.

- 4 kropjes babyromainesla
Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege.

- 300 g kipfilethaasjes
Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.
Tip: Je kunt het brood, de kip, sla en tomaten ook op de barbecue grillen.

Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.

- 50 g Parmigiano Reggiano
- 6 el original caesardressing
Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing. Bon appétit!