Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons
Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons

Gegrilde-witlofsalade met gerookte kip en kaascroutons

Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie!

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabatta

40 g

Parmigiano Reggiano-poeder

4 el

traditionele olijfolie

500 g

witlof

250 g

cherrytomaten aan de tak

250 g

gerookte scharrel kipfiletreepjes

75 ml

caesardressing

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gril je witlof voor nóg meer smaaksensatie!

Aan de slag

1

Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.

2

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd het witlof in kwarten. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het witlof 5 min. Keer halverwege. Haal uit de pan en houd apart.

3

Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Verdeel het witlof over een schaal en leg er de kipfiletreepjes, dressing, cherrytomaten en croutons op.

algemeenHeb je te veel croutons gemaakt? Je kunt ze in een goed afgesloten bakje max. 1 week bewaren op een koele en donkere plek (bijv. een keukenkastje).