Broccoli en wortel met gember-chilisaus
De chilisaus en gembersiroop geven de groenten een subtiel zoet accent.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g winterpeen
- 500 g broccoli
- 3 el zoete chilisaus
- ½ el sesamolie
- 2 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
Advertentie
Bereiden
- Schrap de peen, snijd in stukken van 5 cm en de stukken vervolgens in dunne reepjes (julienne). Kook 4 min. in water met zout.Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet af.
- Meng de chilisaus, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaal en meng de groenten erdoor.

Julienne snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 170 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
- 300 g winterpeen
Schrap de peen, snijd in stukken van 5 cm en de stukken vervolgens in dunne reepjes (julienne). Kook 4 min. in water met zout.
- 500 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg deze de laatste 2 min. toe. Giet af.
- 3 el zoete chilisaus
- ½ el sesamolie
- 2 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
Meng de chilisaus, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaal en meng de groenten erdoor.