Broccoli en wortel met gember-chilisaus
Broccoli en wortel met gember-chilisaus

Broccoli en wortel met gember-chilisaus

De chilisaus en gembersiroop geven de groenten een subtiel zoet accent.

10 min. bereiden
redelijk pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

500 g

broccoli

3 el

zoete chilisaus

½ el

sesamolie

2 el

gembersiroop

1 el

rijstazijn

De chilisaus en gembersiroop geven de groenten een subtiel zoet accent.

Aan de slag

1

Schrap de peen, snijd in stukken van 5 cm en de stukken vervolgens in dunne reepjes (julienne). Kook 4 min. in water met zout.Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet af.

2

Meng de chilisaus, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaal en meng de groenten erdoor.

tip

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.