bewaar
Appeltaart met havermout en cranberry’s
Appeltaart met havermout en cranberry’s
bewaar

Appeltaart met havermout en cranberry’s

Geen geraffineerde suikers toegevoegd. Honing en kaneel maken de bodem van deze appel-cranberrytaart heerlijk zoet.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
158waarderingen

Ingrediënten

10 personen

125 g

volkorenbloem

60 g

havermout

100 ml

kokosolie

175 g

vloeibare honing

1

middelgroot ei

2 el

gemalen kaneel

1 tl

zout

50 g

gedroogde cranberry's

300 g

Goudreinette appel

300 g

jonagold appels

Dit heb je nodig

  • taartvorm met losse bodem (Ø 24 cm)

Geen geraffineerde suikers toegevoegd. Honing en kaneel maken de bodem van deze appel-cranberrytaart heerlijk zoet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de bloem, havermout, olie, 125 g honing, het ei, 1 el kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met 2 tl olie.

2

Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe in een kom. Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer.

Suikervrije appeltaart met havermout en cranberry's

Instructievideo - 02:49 min.