Macaronitaart
Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Advertentie
Ingrediënten
- 350 g macaroni
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakmix
- 200 g gesneden champignons (zak)
- 200 g gegrilde-yorkhamreepjes
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml kookroom
- 200 g pittige geraspte kaas 45+
- ½ courgette
- 3 tomaten
Keukenspullen
- bakpapier
- springvorm (∅ 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
- Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.

Macaronitaart
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 77 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.085 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Macaronitaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaronitaart

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier.

- 350 g macaroni
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g Italiaanse roerbakmix
- 200 g gesneden champignons
- 200 g gegrilde-yorkhamreepjes
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min.

- 4 middelgrote eieren
- 100 ml kookroom
- 200 g pittige geraspte kaas 45+
Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.

Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.

- ½ courgette
- 3 tomaten
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout.

Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is. Lekker!