Macaroni met ham en courgette
Macaroni? Macaro-wel! Vinden wij dan. Maak bijvoorbeeld eens deze old skool macaroni met ham en courgette.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 preien
- 1 courgette
- 300 g macaroni
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g hamblokjes
- 200 g crème fraîche
- 100 g geraspte milde kaas 45+
Advertentie
Bereiden
- Was en snijd de prei in dunne ringen. Snijd de courgette in de lengte in parten en snijd in stukjes van 1 cm dik.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak de prei, courgette, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de ham en crème fraîche toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Giet de macaroni af en vang 200 ml kookvocht op (per 4 personen) . Meng de macaroni, kaas en het kookvocht door de groenten en breng op smaak met peper en serveer.
variatietip:
Liever geen vlees? Laat de ham achterwege en gebruik het hele zakje kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 67 g
waarvan suikers 13 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 840 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Macaroni met ham en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaroni met ham en courgette
- 2 preien
- 1 courgette
Was en snijd de prei in dunne ringen. Snijd de courgette in de lengte in parten en snijd in stukjes van 1 cm dik.
- 300 g macaroni
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak de prei, courgette, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- 250 g hamblokjes
- 200 g crème fraîche
Voeg de ham en crème fraîche toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Giet de macaroni af en vang 200 ml kookvocht op (per 4 personen).
- 100 g geraspte milde kaas 45+
Meng de macaroni, kaas en het kookvocht door de groenten en breng op smaak met peper en serveer.
variatietip:
Liever geen vlees? Laat de ham achterwege en gebruik het hele zakje kaas.