Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.
650 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram macaroni
macaroni
300 gram diepvries tuinerwten
diepvries tuinerwten
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
400 gram bloemkoolrijst
bloemkoolrijst
1 bosje salade-ui
salade-ui
250 gram hamblokjes
hamblokjes
100 ml halfvolle melk
halfvolle melk
175 gram geraspte Goudse belegen kaas 48+
geraspte Goudse belegen kaas 48+
0.5 theelepel gedroogde nootmuskaat
gedroogde nootmuskaat
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 11 - Heerlijk avondje samen
Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.
Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g macaroni
300 g diepvries tuinerwten
1 el traditionele olijfolie
400 g bloemkoolrijst
1 bosje salade-ui
250 g hamblokjes
100 ml halfvolle melk
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
½ tl gedroogde nootmuskaat




