Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten

Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

650 kcal

15 min. bereiden

3.5/5

(67)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram macaroni

    macaroni

  • 300 gram diepvries tuinerwten

    diepvries tuinerwten

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 400 gram bloemkoolrijst

    bloemkoolrijst

  • 1 bosje salade-ui

    salade-ui

  • 250 gram hamblokjes

    hamblokjes

  • 100 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 175 gram geraspte Goudse belegen kaas 48+

    geraspte Goudse belegen kaas 48+

  • 0.5 theelepel gedroogde nootmuskaat

    gedroogde nootmuskaat

Aan de slag

  1. Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.

  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten

Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig