Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten
Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten

Macaroni met ham, kaas, bloemkoolrijst en erwten

Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni

300 g

diepvries tuinerwten

1 el

traditionele olijfolie

400 g

bloemkoolrijst

1 bosje

salade-ui

250 g

hamblokjes

100 ml

halfvolle melk

175 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

½ tl

gedroogde nootmuskaat

Bloemkoolrijst? Ja, fijngesneden rauwe bloemkool die je kunt gebruiken als rijst of als extra groente.

Aan de slag

1

Kook de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook in de laatste minuut de erwten mee.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg samen met de hamblokjes toe aan de rijst en bak nog 2 min. mee. Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang daarbij 150 ml van het kookvocht op. Voeg de macaroni, erwten, melk, het kookvocht, de kaas en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.