Ham-preigratin
Dat ham, prei en kaas voor elkaar gemaakt zijn, proef je in deze gratin.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 preien
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g hamblokjes (duopak)
- 800 g voorgekookte krieltjes
- 200 ml crème fraîche
- 1 el Franse mosterd
- 175 g geraspte jonge kaas (zakje)
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 5 min. Schep de hamblokjes en krieltjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het mengsel in de ovenschaal.
- Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd en kaas. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de preischotel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de ham-preigratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Vervang de ham door gerookte zalmsnippers. Of kook ei (3 stuks per schotel) in 8 min. hard en leg ze gehalveerd tussen de preischotel.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 1.280 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Ham-preigratin
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ham-preigratin
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 5 min.
- 250 g hamblokjes
- 800 g voorgekookte krieltjes
Schep de hamblokjes en krieltjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- 200 ml crème fraîche
- 1 el Franse mosterd
- 100 g geraspte jonge kaas
Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd en kaas.
- 5 g ongezouten roomboter
Vet de ovenschaal in met boter. Schep het mengsel in de ovenschaal.
- 75 g geraspte jonge kaas
Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de preischotel. Strooi de rest van de kaas erover.
Bak de ham-preigratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Vervang de ham door gerookte zalmsnippers. Of kook ei (3 stuks per schotel) in 8 min. hard en leg ze gehalveerd tussen de preischotel.