Pitabroodje bal
Pitabroodje bal

Pitabroodje bal

Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen.

15 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

sesamzaad

360 g

Zweedse gehaktballetjes

6 el

traditionele olijfolie

7½ g

verse munt

200 g

gesneden ijsbergsla

300 g

zoete paparikamix rauwkost

2 el

citroensap

4

grote pitabroodjes

8 el

knoflooksaus

Een topper op kinderfeestjes: zelf samen te stellen én ze krijgen groente binnen.

Aan de slag

1

Doe het sesamzaad in een diep bord. Rol de gehaktballetjes erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

2

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de olie, sla, paprikamix, munt en het citroensap tot een salade. Breng op smaak met peper.

3

Rooster de broodjes in de broodrooster. Snijd ze half open. Schep in elk broodje wat salade, 3 balletjes en knoflooksaus. Serveer de rest van de salade en extra knoflooksaus erbij.

tip

variatietipHoud je van pittig? Voeg samen met de knoflooksaus een beetje harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus, potje) toe aan je broodje.