Runderballetjes met gelepaprikasaus
Je proeft pijnboompitten in de gehaktballetjes én in de saus

Advertentie
Ingrediënten
- 80 g pijnboompitten
- 15 g verse basilicum
- 300 g ambachtelijk gekruid rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 10 el traditionele olijfolie
- 2 knoflook
- 1 tl komijn
- 600 g aardappelpartjes met schil (zak)
- 456 g geroosterde gele paprika's in pot
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn. Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom. Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.080 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Runderballetjes met gelepaprikasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Runderballetjes met gelepaprikasaus
- 80 g pijnboompitten
- 10 g verse basilicum
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd fijn.
- 300 g ambachtelijk gekruid rundergehakt
- 1 middelgroot ei
Meng het gehakt met de pijnboompitten, het basilicum en het ei.
- 2 el traditionele olijfolie
Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
- 1 tl komijn
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook en komijn 30 sec. op middelhoog vuur. Doe in een vuurvaste kom.
- 600 g aardappelpartjes met schil
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin.
- 456 g geroosterde gele paprika's in pot
Voeg ondertussen de paprika en pijnboompitten toe aan het mengsel in de vuurvaste kom.
Pureer met de staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 5 g verse basilicum
Serveer de gehaktballetjes met de paprikasaus en aardappelpartjes. Garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.