Aardappeltortilla tomaat en tonijn
Makkelijk eenpansgerecht uit de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 295 g geroosterde rode paprika's in pot
- 370 g tonijnstukken in water
- 2 rode uien
- 450 g Provençaalse aardappelpartjes
- 130 g zongedroogde tomaten in pot
- 6 middelgrote eieren
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- ovenvaste koekenpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de uien in halve ringen. Meng in een kom de aardappelpartjes, paprika, tonijn, zongedroogde tomaat en uienringen met de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie op hoog vuur in de ovenvaste koekenpan en schep het eimengsel erin. Bak ca. 15 min. in de oven, waarvan de laatste 2 min. op de grillstand.
combinatietip:
Lekker met rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.365 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 295 g geroosterde rode paprika's in pot
- 370 g tonijnstukken in water
- 2 rode uien
Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de uien in halve ringen.
- 450 g Provençaalse aardappelpartjes
- 130 g zongedroogde tomaten in pot
- 6 middelgrote eieren
Meng in een kom de aardappelpartjes, paprika, tonijn, zongedroogde tomaat en uienringen met de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie op hoog vuur in de ovenvaste koekenpan en schep het eimengsel erin. Bak ca. 15 min. in de oven, waarvan de laatste 2 min. op de grillstand.
combinatietip:
Lekker met rucola.