Rodekoolcouscous met avocado
Heerlijk barbecue- of buffetgerecht van uiteenlopende smaken die goed bij elkaar passen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 300 g couscous
- 300 g gesneden rodekool (zak)
- 1 rode ui
- 50 g pompoenpitten
- 3 el mayonaise
- 2 el rodewijnazijn
- 30 g verse peterselie
- 2 avocado's
Advertentie
Bereiden
- Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook. Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn.
- Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous.
- Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 410 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Rodekoolcouscous met avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolcouscous met avocado
- 350 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook.
- 300 g couscous
- 300 g gesneden rodekool
Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan.
- 1 rode ui
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.
- 50 g pompoenpitten
- 3 el mayonaise
- 2 el rodewijnazijn
Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 30 g verse peterselie
Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork.
Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor.
- 2 avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.
Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous.
Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.