bewaar
Kip met avocado-mangosalsa
Kip met avocado-mangosalsa
bewaar

Kip met avocado-mangosalsa

Friszoet, zacht én pittig: dit kipgerecht heeft het allemaal

40 min. bereiden
licht pittig
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

scharrelkipdijfilet

3 tl

harissa

3 el

koolzaadolie

2 tl

gemalen venkelzaad

1

verse mango

1

sjalot

1

limoen

120 g

snoepgroente tomatenmix

7½ g

verse munt

2

avocado's

Friszoet, zacht én pittig: dit kipgerecht heeft het allemaal

Aan de slag

1

Halveer de kipdijfilet in de lengte. Meng in een ruime kom met de harissa, olie en het venkelzaad. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.

2

Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

3

Doe de mango, sjalot, het limoenrasp, -sap, de tomaat en munt in een kom en schep om. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep samen met de rest van de olie door de salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.

4

Verhit de grillpan en gril de kipdijfilet in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de salsa.

combinatietipLekker met taco’s.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.