Pittige kip met Mexicaanse rijst
Pittige kip met Mexicaanse rijst

Pittige kip met Mexicaanse rijst

Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
15 min. wachten
redelijk pittig
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

scharrelkipdijfilet

400 g

zwarte bonen

2 el

RedHot original pepersaus

1 el

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

milde paprikapoeder

4 el

koolzaadolie

4

maiskolven

2 tenen

knoflook

400 g

roerbakrijst

750 ml

kraanwater

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.

2

Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.

3

Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.

4

Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.

5

Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.