Pittige kip met Mexicaanse rijst
Pittige kip met Mexicaanse rijst
bewaar
bewaar

Pittige kip met Mexicaanse rijst

Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
15 min. wachten
zeer pittig
81waarderingen

    Aan de slag

    1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.

    2

    Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.

    3

    Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.

    4

    Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.

    5

    Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Pittige kip met Mexicaanse rijst

    Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig